Anställning & avtal – Fysioterapeuterna

Anställning & avtal

Det är många saker som är viktigt och bra att känna till, som anställd. På dessa webbsidor hittar du information och får svar på många av de frågor som kan dyka upp under och inför ett anställningsförhållande.

Förbundet rekommenderar att du förbereda dig inför ett lönesamtal och att fråga din arbetsgivare vilket kollektivavtal du omfattas av. Här hittar du aktuell lönestatistik, råd och tips inför jobbsökning och lönesamtal, vad du bör tänka på om din arbetsgivare inte har kollektivavtal, de olika kollektivavtalen och mycket mer. 

Fackligt stöd och hjälp

Lokalt ombud

Kontakta i första hand ditt lokala ombud om du behöver facklig rådgivning och hjälp. Vill du engagera dig som lokalt ombud kontakta ditt distrikt.

Fackliga centrala medlemsrådgivningen

Om du inte får kontakt med ditt lokala ombud kan du ringa kansliets centrala ombudsmän på telefonnummer: 08-567 06 100 eller e-posta kansli@fysioterapeuterna.se

Ordinarie telefontider

Måndagar:    09.00-12.00
Tisdagar:    09.00-12.00
Onsdagar:    09.00-12.00
Torsdagar:    09.00-12.00
Fredagar:    09.00-12.00

Fysioterapeuternas policy avseende rättshjälp

Förenad anställning

För dig som har tänkt dela din tjänstgöring mellan klinik och akademi (ofta hos två olika arbetsgivare) kan det komma bli aktuellt med förenad anställning. Då det inte regleras i kollektivavtal har vi här försökt belysa aspekter som är viktiga att tänka på.

Förenade anställningar

Semesterväxling

Erbjuds du att få ut semestertillägg i fler lediga dagar.

Vad kan det innebära för dig

Konsultarvode

Hur bör du tänka om du ska ta betalt för ett konsultuppdrag?