Politikermöten och föreläsningar – Fysioterapeuterna

2021-04-29 10:29

Distrikt Stockholm

Nytt under våren...

Våren 2021 har skridit fram med stormsteg och likaså det fackliga arbetet i distrikt Stockholm!

För oss är det viktigt att man kommer ut i arbetslivet med så goda förutsättningar som möjligt och under våren har vi skapat ett utökat samarbete med våra studenter i Stockholm vilket vi är väldigt tacksamma för! 

Vi har tagit fram lönestatistik utifrån kompetensstegen (av de regionsanställda medarbetarna som har blivit placerade i stegen) och jobbar hårt för att implementeringen av kompentensstegen slutförs inom Region Stockholm innan nästa års lönerevision. Detta för att vi på ett bättre sätt ska kunna synliggöra och jobba för lön efter kompetens och trycka på gällande behovet av införandet av fler arbetsidentifikationskoder (AID-koder) för fysioterapeuter/sjukgymnaster!

Det har även varit en, från vår sida, väldigt upppskattad debatt i Dagens medicin gällande arbetsvillkoren för fysioterapeuter anställda av eller verksamma inom Region Stockholm. Det är så viktigt att dessa frågor lyfts i den offentliga debatten! I samband med detta har vi förhandlingsansvariga i distrikt Stockholm haft möte 22/4 med Lars Rådén (m) som bland annar är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämndens avtalsutskott, vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden inom Region Stockholm. Det var ett bra möte tillsammans med representanter från Stockholms privata fysioterapeuter och uppföljande möten planeras med både Lars och hans kollega Tobias Nässén som har ett mer övergripande ansvar för frågor som rör de som är anställda av Region Stockholm. 

Vi ser även fram emot föreläsningen med docent och lektor Malin Nygren Bonnier på temat covid-19 och post-covid som äger rum 18/5 18:00, anmäl dig till stockholm@fysioterapeuterna.se om du vill delta (senast 16/5). 

 

Senaste nyheterna

Nu är hösten här!

2022-10-21 14:57

Distrikt Stockholm

Snart dimper det ner ett medlemsbrev i din inkorg där du kan läsa mer om vad distriktet arbetat m...

Regionvalet 2022

2022-09-08 21:53

Distrikt Stockholm

Politikerna har sagt sitt. Vad säger du?

Sommaren är här!

2022-06-30 16:05

Distrikt Stockholm

Nu har den efterlängtade sommaren kommit! Du har fått medlemsbrev nummer 2 till din e-post som...

Årsmötet 2022

2022-02-19 13:29

Distrikt Stockholm

Nu är det dags för ett nytt verksamhetsår och vi tackar förgående års styrelse och valberedning f...

Snart är det jul...

2021-12-16 15:22

Distrikt Stockholm

Mycket har hänt under hösten, vid det extrainsatta årsmötet klev vår tidigare ordförande av från...