Västernorrland – Fysioterapeuterna

Välkommen till Distrikt Västernorrland

Vårt distrikt liksom förbundets övriga distrikt har sin egen styrelse som på uppdrag av medlemmarna driver verksamheten och deras förutsättningar bestämmer hur förbundet arbetar lokalt.

Webbinarium 24/11 - Smärta 2.0 

Hanna Brus höll ett uppskattat föredrag om smärta. Över 50 medlemmar lyssnade. Här nedanför kan inloggade medlemmar se en av sidorna som presenterades. Förutom några punkter om nervsystemet innehåller den också referenser.

Hanna Brus är kiropraktor och sektionschef på smärtkliniken S:t Görans Sjukhus. Utöver det är hon verksam som skribent och debattör. Hon höll ett föredrag om smärta 2.0, ospecifika effekter och omhändertagande av smärtpatienter. 

Kurs 13-14 september

Styrketräning som muskuloskeletal rehabilitering - följ länk!

Fysioterapins dag 8 september

Fredagen den 8 september infaller Internationella Fysioterapins Dag och i år firar även fackförbundet Fysioterapeuterna 80 år. Vi i distriktsstyrelsen har med anledning av detta valt att både rikta oss mot politikerna och att engagera er medlemmar i distriktet.
Politiker
Under årets politikervecka i Almedalen hölls ett seminarium om behovet av fysioterapeuter inom elevhälsan. Detta budskap vill vi uppmärksamma våra kommunpolitiker på. Styrelsen i distrikt Västernorrland kommer att skicka ut ett mejl med information och inbjudan till samtal till våra kommunpolitiker kring hur fysioterapeuter kan bidra till elevhälsa.
Ordna en AW med quiz
Önskar du och kollegorna anordna en afterwork och ett quiz eller hämta ballonger till firandet, kontakta Julia Andersson Gidö, julia.andersson.gido@rvn.se

 

Avtackning

Vår eminenta styrelsemedlem som genom de många åren haft alla möjliga fackliga uppdrag och ett brett ansvar i samverkan med regionen och andra, ska snart avsluta sin professionella karriär. Mest känd är hon nog som ordförande – Elisabeth Haraldsson! Ett välförtjänt tack till dig, Elisabeth!

 

Årsmöte 2023 

Läs mer på årsmötets egna sida. Kom ihåg att logga in för att se allt material.


Nyblivna specialister - Vi vill veta
Distriktet får nya specialister då och då - på senare tid Annika Jernberg Grönlund och Björn Westerin! Läs mer om Björn här och om Annika här! 
Har du eller någon du känner blivit specialist i år och är medlem i Fysioterapeuterna och tillhör distrikt Västernorrland? Låt oss veta i så fall, så att vi kan uppmärksamma detta! Skriv till oss på mail.

Distriktsstyrelsen har regelbundna möten
Verksamhetsplanen för 2023 styr vilken verksamhet som bedrivs, men också nya/aktuella frågor som dyker upp under året. Hör gärna av Dig till styrelsen om Du har idéer. Vi har 2-3 möten per termin.

Styrelsen tillsammans med medlemmar i distrikt Västernorrland jobbar vidare med påverkansarbete, kompetenshöjning och arbetsrätt!

Webbansvarig Andreas Hedin

Uppdaterad 2023-11-24

Aktuellt

Webbinarium om smärta

2023-10-20 12:54

Distrikt Västernorrland

Inbjudan och anmälan till kurs i styrketräning som muskuloskeletal rehabilitering

2023-06-27 11:25

Distrikt Västernorrland

Kontakt

Distrikt Västernorrlands styrelse

Adressen till distriktsstyrelsens gemensamma e-postlåda är vasternorrland@fysioterapeuterna.se