Starta eget – Fysioterapeuterna

Starta eget

Vill du veta mer om att starta eget?


Foto: Eva Brodin

Informationsträffar för dig som funderar

Skatteverket ordnar informationsträffar för dig som funderar på att starta eget företag. För dig som vill veta mer om företagsformer, skatter och avgifter innan du startar din verksamhet. Vid informationen går de bland annat igenom hur du registrerar ditt företag, olika företagsformer, F‑skatt, moms samt lite om bokföring. Kronofogdemyndigheten medverkar. Informationen pågår cirka tre timmar och är gratis. Läs mer på Skatteverket

Informationsträffar för dig som nyligen har

Informationsträff för dig som är nybliven företagare med enskild firma eller handelsbolag.
Som företagare ställs du inför många utmaningar. En del av utmaningarna handlar om skatter, bokföring och mycket annat som måste skötas i ett företag. Kontakter med Skatteverket och Kronofogdemyndigheten blir därför många gånger en nödvändighet. Kom och lyssna på skatteverket och ställ frågor på kostnadsfria informationsträffar för nya företagare.

Du får information om:
- bokföring
- inkomstskatt (taxering)
- moms
- F-skatt
- avdragsrätt för kostnader i näringsverksamheten
- vilken nytta kan du ha av Kronofogdemyndigheten

Läs mer på Skatteverket

Fler alternativ

På Verksamt.se bjuder man in till "Starta företag-dagen"

Är du en av dem som vill starta företag, kanske för att förverkliga en idé och bestämma mer över din vardag själv? En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen.

Alla som vill starta eget har en sak gemensamt - behovet av att skaffa information om hur det hela ska gå till. Det finns bra och dåliga sätt att skaffa sig information. Ett bra sätt är att gå på Starta företagdagen som anordnas i hela landet. Dagen är helt kostnadsfri. På Starta företagdagen får du överblick över vilka myndigheter som gör vad på din väg till ett eget företag. Dagen arrangeras av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Tillväxtverket, Skatteverket och Tullverket. Tillväxtverket börjar med att ge en helhetsbild av vägen till eget företag. Bolagsverket informerar om hur du registrerar ditt företag och Skatteverket går igenom bokföring, skatt och moms. Arbetsförmedlingen berättar om vilken hjälp du kan få vid rekrytering. Försäkringskassan informerar om vad som gäller om du blir sjuk eller vill vara föräldraledig. Slutligen tar Tullverket upp reglerna för handel med länder utanför EU.

Lycka till!