Internationella Fysioterapins Dag – Fysioterapeuterna

Internationella Fysioterapins Dag

Den 8 september varje år infaller Internationella Fysioterapins Dag, en dag som firas runt om i Sverige och hela världen.

Årets tema: Vad heter din fysioterapeut?

Temat i Sverige för Internationella Fysioterapins Dag 2021 tar sin utgångspunkt i kampanjen "Vad heter din fysioterapeut?" som visar hur olika människor får hjälp av fysioterapeuter i olika skeenden av livet. 


Beställ material

Inför Fysioterapins Dag har förbundet tagit fram nya affischer och knappar med detta budskap som du kan beställa. Fredagen den 27 augusti är sista dag att beställa så att materialet hinner fram i tid till Fysioterapins Dag.


Vad ska du göra på Fysioterapins Dag 2021?

Vi vill veta hur du planerar att fira. Fyll i formuläret via länken så hamnar din aktivitet i listan.


Årets fysioterapeut

I samband med Internationella Fysioterapins Dag den 8 september delas priset ut till Årets fysioterapeut, då det också blir offentligt vem som får utmärkelsen.

Så här firas Fysioterapins Dag 2021

(Listan med aktiviteter fylls på fortlöpande.)

Jönköping

8 september kl. 17-20
Qulturum, Länssjukhuset Ryhov hus B4 (möjlighet att närvara digitalt)
Distrikt Jönköping bjuder in till medlemsmöte med tema Covid-19. Kollegor från från olika verksamhetsområden delar med sig av sina erfarenheter. Anmälan sker till:  jonkoping@fysioterapeuterna.se senast 31 augusti.

Stockholm

8 september kl. 17.00-20.40
Sal Ihre, Södersjukhuset (nära huvudentrén) och digitalt.

Distrikt Stockholm bjuder in sina medlemmar till föreläsningskväll med dubbelt tema; FaR och Pediatrik. Anmälan sker till stockholm@fysioterapeuterna.se senast 30 augusti

Örebro

Digital sändning 8 sept kl. 8.15-12.30 från Wilandersalen, Universitetssjukhuset 
Kvalitetsdag för fysioterapeuter arrangeras av Distrikt Örebro i samarbete med Region Örebro län. Syftet med konferensen är att bidra till ökad kunskapsutveckling inom professionen samt att uppmärksamma den forskning och utvecklingsarbeten som pågår inom Region Örebro län.

Bakgrund

Initiativtagare till Internationella Fysioterapins Dag är vår världsorganisation World Physiotherapy, tidigare WCPT, World Confederation for Physical Therapy. Den 8 september 1951 grundades WCPT.