Internationella Fysioterapins Dag – Fysioterapeuterna

Internationella Fysioterapins Dag

Den 8 september varje år infaller Internationella Fysioterapins Dag, en dag som firas runt om i Sverige och hela världen.

Årets tema: Vad heter din fysioterapeut?

Temat i Sverige för Internationella Fysioterapins Dag 2021 tar sin utgångspunkt i kampanjen "Vad heter din fysioterapeut?" som visar hur olika människor får hjälp av fysioterapeuter i olika skeenden av livet.

Ta del av firandet i Sverige på förbundets sociala medier, såsom Facebook och Instagram.


Se ordförandens hälsning på Fysioterapins Dag


Årets fysioterapeut

I samband med Internationella Fysioterapins Dag den 8 september delades priset ut till Årets fysioterapeut 2021.

Aktiviteter på Fysioterapins Dag 2021

Jämtland/Härjedalen

8 september kl. 08.00-09.30
Digitalt via Teams

Distrikt Jämtland/Härjedalen bjuder in till en digital morgonföreläsning på Internationella Fysioterapins Dag med rubriken "Smärttillstånd hos äldre".

Jönköping

8 september kl. 17-20
Qulturum, Länssjukhuset Ryhov hus B4 (möjlighet att närvara digitalt)
Distrikt Jönköping bjuder in till medlemsmöte med tema Covid-19. Kollegor från från olika verksamhetsområden delar med sig av sina erfarenheter. Anmälan sker till:  jonkoping@fysioterapeuterna.se senast 31 augusti.

Stockholm

8 september kl. 17.00-20.40
Sal Ihre, Södersjukhuset (nära huvudentrén) och digitalt.

Distrikt Stockholm bjuder in sina medlemmar till föreläsningskväll med dubbelt tema; FaR och Pediatrik. Anmälan sker till stockholm@fysioterapeuterna.se senast 30 augusti

Västerbotten

8 september kl. 13:00
Digitalt via Zoom.
Distrik Västerbotten arrangerar en inspirationsdag döpt till "MI och ACT för patienter i alla åldrar". Inbjuda är alla medlemmar och studenter vid fysioterapinprogrammet vid Umeå universitet till en inspirationsdag kring samtalsverktyg för fysioterapeuter.

Örebro

8 sept kl. 8.15-12.30 från Wilandersalen, Universitetssjukhuset
Digital sändning
Kvalitetsdag för fysioterapeuter arrangeras av Distrikt Örebro i samarbete med Region Örebro län. Syftet med konferensen är att bidra till ökad kunskapsutveckling inom professionen samt att uppmärksamma den forskning och utvecklingsarbeten som pågår inom Region Örebro län.

Bakgrund

Initiativtagare till Internationella Fysioterapins Dag är vår världsorganisation World Physiotherapy, tidigare WCPT, World Confederation for Physical Therapy. Den 8 september 1951 grundades WCPT.