Internationella Fysioterapins Dag 8 sept

Den 8 september varje år infaller Internationella Fysioterapins Dag, som firas runt om i landet och i hela världen.

1. Planera hur du vill fira

Tisdagen den 8 september 2020 firar vi Internationella Fysioterapins Dag igen. I dessa ovissa tider som coronapandemin medför kan det vara svårt att planera. Du kan dock beställa material och senare planera exakt hur du vill fira. Material kan du alltid lägga i väntrummet och det funkar att dela ut både före och efter den 8 september.

Ta gärna kontakt med din distriktsstyrelse om du har tankar, idéer eller önskemål på hur dagen kan firas. 

2. Beställ material

Som medlem kan du utan extra kostnad beställa material att dela ut till patienter, kollegor, chefer eller lägga i väntrummet. Beställ gärna faktabladen "Fysioterapi ger resultat" som det nu finns fyra stycken av.

(OBS! Torsdagen den 27 augusti 2020 är sista dag du kan beställa så att materialet kan levereras i tid innan Fysioterapins Dag.)

3. Berätta om din aktivitetet

Vad planerar du att göra på Fysioterapins Dag 2020? Fyll i formuläret via länken nedan och berätta så kommer din aktivitet med i listan här på webben. Även om du endast planerar att lägga material i väntrummet är det värdefullt för oss på kansliet att få veta.

Så här firas Fysioterapins Dag 2020

Stockholm

Södersjukhuset, Årstaaulan och/eller digitalt beroende på utvecklingen av Covid-19. 9 sept. mingel från 18.00. Programmet börjar 18.30.
Distrikt Stockholm bjuder in till inspirationskväll för alla medlemmar. Föreläsningar, presentationer, fika och nätverkande. Har du publicerat en studie, skrivit en uppsats eller vill dela med dig av förändringsarbete som du deltagit i, stort eller smått, oavsett årets tema? Skicka ett mail till stockholm@fysioterapeuterna.se senast den 28/8 i så fall

Örebro

Bohmansalen, Universitetssjukhuset eller genomförs digitalt 9 sept kl. 8.15-12.30
Kvalitetsdag för fysioterapeuter arrangeras av Distrikt Örebro i samarbete med Region Örebro län.

Bakgrund

Initiativtagare till Internationella Fysioterapins Dag är WCPT, World Confederation for Physical Therapy. Den 8 september 1951 grundades WCPT. 

WCPT har sammanställt ett verktygslåda med guider och idéer kring aktiviteter som går att göra.

WCPT har en samlad rapportering där de berättar om hur dagen firats de senaste åren i olika delar av världen.