Chefsfredag: Chefen och den goda organisationen - Stockholm

07 februari 2020, 14:00 – 16:30

Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

Välkommen till chefsfredag med seminarium. Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem i Fysioterapeuterna. OBS! Först till kvarn gäller då antalet platser är begränsat.

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om den goda organisationen och vad som krävs för att du som chef ska kunna leda. Efter seminariet bjuder vi på dryck och tilltugg, där du kan mingla och knyta kontakter med andra chefer.

Annika Härenstam

Annika Härenstam är professor i arbetsvetenskap, tidigare forskningsledare för CHEFIOS och arbetar idag deltid på psykologiska institutionen på Stockholms Universitet.

Många ledarskapsartiklar handlar om hur du ska bli en bättre chef, ger tips om hur du ska förändra dig eller göra för att lyckas. Men att lyckas som chef handlar inte bara om chefen som individ, utan hänger i hög grad på vilka förutsättningar som finns. Det organisatoriska sammanhanget har betydelse.

Hur behöver en organisation fungera för att stötta cheferna i deras uppdrag och där man kan vara en bra chef? Ur forskningen inom CHEFIOS finns det idag verktyg som kan användas för att förstå och utveckla sin organisation. Det vänder sig till ledningsgrupper som är angelägna om friska arbetsplatser och vill förstå hur det ser ut i den egna organisationen. De komplexa verksamheterna kräver dialog mellan det strategiska och det operativa rummet. Hur bygger man den kultur, de arbetssätt och den struktur där det blir möjligt att arbeta hållbart som chef och medarbetare.

Annika Härenstam hämtar exempel ur sin forskning och beskriver chefsrollen och organisationen på ett sätt som du känner igen dig i och får idéer om hur du kan påverka din organisation.

Anmälan senast 16 januari

Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Skriv med det när du anmäler dig. Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Anmäl dig senast den 16 januari till elba.abreu@fysioterapeuterna.se Ange för- och efternamn, arbetsgivare, befattning och ev. specialkost.

Kommande händelser
feb
28

28 februari 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen? - Göteborg

Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
06

06 mars 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: Ledarutveckling med schibbolet - Malmö

Scandic S:t Jörgen, Stora Nygatan 35, Malmö

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
13

13 mars 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: HappyHappy – om konsten att komma överens - Norrköping

Elite Grand Hotel Norrköping, Tyska torget 2, Norrköping

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
19

19 mars 2020, 10:00

Kurs i amputationsteknik och rehabilitering för nedre extremiteten

Göteborg

Extern arrangör

mar
20

20 mars 2020, 09:00 – 21 mars 2020, 17:00

Shoulder Rehabilitation, Level 1

Sportsmed, Carlanderska sjukhuset, Göteborg

Extern arrangör