Chefsfredag: Den besvärliga mångfalden - Umeå

27 mars 2020, 14:00 – 16:30

Plats: Scandic Plaza Umeå, Storgatan 40, Umeå

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

Välkommen till chefsfredag med seminarium. Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem i Fysioterapeuterna. OBS! Först till kvarn gäller då antalet platser är begränsat.

Välkommen till en intressant föreläsning. Det börjar klockan 14.00 och efter seminariet bjuder vi på dryck och tilltugg, där du kan mingla och knyta kontakter med andra chefer.

Mångfald, ett ord som cirkulerar överallt men som sällan definieras eller konkretiseras. Vad innebär egentligen mångfald och varför har vi så svårt för det? Och hur kan det bli en tillgång?

Qaisar Mahmood

I boken Den besvärliga mångfalden ger Qaisar Mahmood en förklaring och konkreta verktyg till hur mångfald kan bli en tillgång. Mahmood menar att för att kunna förstå vår osäkra och komplexa värld krävs det att vi ser samhället ur olika perspektiv och omger oss med olikheter. Men mångfald kan vara svårt det är inte alltid bekvämt att möta det som är annorlunda. Våra nedärvda reflexer och beteenden är svåra att överbrygga eftersom det är de snabba delarna av vår hjärna som styr oss. Vi reagerar fortfarande som på savannen och bedömer faror. Energiåtgången för att samlas med sina likar är mindre än om vi ska jobba med olika. Men vi kan och måste träna upp förmågan att arbeta med mångfald. Med rätt ledarskap kan vi hantera svårigheterna och utnyttja mångfaldens fulla potential.

Mångfald är svårt och samtidigt nödvändigt. Komplexa verksamheter och innovation kräver olika erfarenheter, olika kompetens, olika perspektiv och förmågan att samarbete så att olikheterna tas tillvara.

Qaisar Mahmood är socionom, pol mag i statsvetenskap och har varit utredare och chef i offentlig sektor. Han har skrivit boken Den besvärliga mångfalden, där han beskriver varför vi behöver anstränga oss för att få till en funktionell mångfald och han ger konkreta verktyg

Anmälan senast 5 mars

Anmäl dig senast den 5 mars till elba.abreu@fysioterapeuterna.se
I din anmälan anger du för- och efternamn, arbetsgivare, befattning och ev. specialkost.

Kommande händelser

apr
02

02 april 2020, 09:00 – 03 april 2020

Handledarutbildning - artrosskolan

Stockholm

Extern arrangör

apr
17

17 april 2020

Företagarråd

Digitalt möte

Fysioterapeuterna

maj
04

04 maj 2020, 10:00 – 16:00

Professionsråd

Videomöte

Fysioterapeuterna

maj
14

14 maj 2020, 17:00 – 20:30

Utbildning osteoporos, frakturer och träning

Birkeaulan 1, F52 Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Extern arrangör

maj
15

15 maj 2020, 09:00 – 17:00

Konferens: Skador och medicinska komplikationer i samband med uthållighetsidrott

Göteborg

Extern arrangör