Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen? - Göteborg

28 februari 2020, 14:00 – 16:30

Plats: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

Välkommen till chefsfredag med seminarium. Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem i Fysioterapeuterna. OBS! Först till kvarn gäller då antalet platser är begränsat.

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om digitalisering och AI, vad händer och vad betyder det för dig som chef. Efter seminariet bjuder vi på dryck och tilltugg, där du kan mingla och knyta kontakter med andra chefer.

Pontus Strimling

Pontus Strimling är forskningsledare på Institutet för Framtidsstudier och biträdande föreståndare för Centrum för evolutionär kulturforskning. Han arbetar just nu med frågor om hur AI påverkar samhället, våra värderingar och normer.

Chefer är positiva till digitalisering och många har stora förväntningar på vad ny teknik kan innebära för verksamheterna, inte minst i effektiviseringar och minskad administration. Men en del är också oroliga för att nya modeller och robotar kan minska utrymmet för professionellt arbete. Hur arbetar vi sida vid sida med robotar inom HR, socialt arbete eller som chefer?

Vi är mitt uppe i digitaliseringen och det kommer nya funktioner i snabb takt. Det kan skapa stress och oro, ibland också merarbete i en redan pressad organisation. Särskilt om digitaliseringen inte är svar på de problem som finns eller fungerar smidigt med inloggningar och övrig verksamhet.

Vad vet vi om vad AI klarar av idag – är det en smart eller fortfarande ganska outvecklad teknik? Vad innebär tekniken? Hur ser utvecklingen ut och hur sprids digitalisering och AI inom olika områden? Vilka effekter kan det få? Hur gör vi för att ersätta rätt uppgifter med bra teknik och få mer tid för människor unika förmågor?

Pontus Strimling hämtar exempel ur sin forskning och beskriver utvecklingen av AI och mötet mellan teknik, experter, användare och samhälle med konkreta fallbeskrivningar.

Anmälan senast 6 februari

Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Skriv med det när du anmäler dig. Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Anmäl dig senast den 6 februari till kansli@fysioterapeuterna.se Ange för- och efternamn, arbetsgivare, befattning och ev. specialkost.

Kommande händelser
feb
28

28 februari 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen? - Göteborg

Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
06

06 mars 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: Ledarutveckling med schibbolet - Malmö

Scandic S:t Jörgen, Stora Nygatan 35, Malmö

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
13

13 mars 2020, 14:00 – 16:30

Chefsfredag: HappyHappy – om konsten att komma överens - Norrköping

Elite Grand Hotel Norrköping, Tyska torget 2, Norrköping

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

mar
19

19 mars 2020, 10:00

Kurs i amputationsteknik och rehabilitering för nedre extremiteten

Göteborg

Extern arrangör

mar
20

20 mars 2020, 09:00 – 21 mars 2020, 17:00

Shoulder Rehabilitation, Level 1

Sportsmed, Carlanderska sjukhuset, Göteborg

Extern arrangör