Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen?

06 november 2020, 14:00 – 15:30

Plats: Digitalt

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om digitalisering och AI, vad händer och vad betyder det för dig som chef. Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem i Fysioterapeuterna.

I höst är alla våra chefsaktiviteter digitala p g a pandemin. Vi skickar ut en deltagarlänk senast en vecka före arrangemanget.

Föreläsare är Pontus Strimling

Pontus Strimling är forskningsledare på Institutet för Framtidsstudier och biträdande föreståndare för Centrum för evolutionär kulturforskning. Han arbetar just nu med frågor om hur AI påverkar samhället, våra värderingar och normer.
Chefer är positiva till digitalisering och många har stora förväntningar på vad ny teknik kan innebära för verksamheterna, inte minst i effektiviseringar och minskad administration. Men en del är också oroliga för att nya modeller och robotar kan minska utrymmet för professionellt arbete. Hur arbetar vi sida vid sida med robotar inom HR, socialt arbete eller som chefer?

Vårens snabba digitalisering påverkar våra yrkesliv och vår vardag och det kommer nya funktioner i snabb takt. Det kan skapa stress och oro, ibland också merarbete i en redan pressad organisation. Särskilt om digitaliseringen inte är svar på de problem som finns eller fungerar smidigt med inloggningar och övrig verksamhet.

Vad vet vi om vad AI klarar av idag – är det en smart eller fortfarande ganska outvecklad teknik? Vad innebär tekniken? Hur ser utvecklingen ut och hur sprids digitalisering och AI inom olika områden? Vilka effekter kan det få? Hur gör vi för att ersätta rätt uppgifter med bra teknik och få mer tid för människor unika förmågor?

Pontus Strimling hämtar exempel ur sin forskning och beskriver utvecklingen av AI och mötet mellan teknik, experter, användare och samhälle med konkreta fallbeskrivningar.

Anmälan senast 22 oktober

Anmäl dig senast den 22 oktober till elba.abreu@fysioterapeuterna.se Ange för- och efternamn, arbetsgivare och befattning.

Kommande händelser

okt
28

28 oktober 2020, 18:00 – 19:30

Digital föreläsning "inför ditt första jobb", tillfälle 3

Zoom

Studentsektionen

nov
03

03 november 2020 – 04 november 2020

Nationell utvecklingskonferens Hälsa Vård Omsorg - inställt

Svenska Mässan, Göteborg

Fysioterapeuterna, Extern arrangör

nov
03

03 november 2020

Gilla jobbet

Webbsändning

Extern arrangör, Facklig kurs, Chef och ledare

nov
06

06 november 2020, 09:00

Artrosskolan - distanskurs

Digitalt

Extern arrangör

nov
06

06 november 2020, 14:00 – 15:30

Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen?

Digitalt

Fysioterapeuterna, Extern arrangör, Chef och ledare