Vi söker en ombudsman/förhandlare – Fysioterapeuterna

Ombudsman/förhandlare

Fysioterapeuterna söker en ombudsman till vårt kansli i Stockholm. Ansök senast 21 januari 2022.

Fysioterapeuterna är ett fack- och professionsförbund i utveckling. Vi är det enda förbundet för Sveriges legitimerade fysioterapeuter och den självklara partnern genom hela yrkeslivet. Våra medlemmar är verksamma inom regioner, kommuner, staten, privat sektor och som egna företagare.Medlemsantalet ökar och samhället efterfrågar alltmer vår uppfattning i hälso- och sjukvårdspolitiska frågor.

Vi arbetar för att stärka våra medlemmar i både professionsfrågor och villkorsfrågor, såsom lön, kompetensutveckling, ett hälsosamt arbetsliv och jämställdhet. I vårt påverkansarbete vill vi visa att fysioterapeutiska insatser har positiva hälsoeffekter av stor betydelse för såväl enskilda personer som för samhällsekonomin.

Vi söker nu en ombudsman till vårt kansli i Stockholm, med tillträde snarast. På kansliet är vi 16 personer som arbetar inom olika kompetensområden och du är varmt välkommen att bli en del i vårt gäng.

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag som ombudsman är rådgivning till medlemmar och lokalt förtroendevalda. Andra arbetsuppgifter är att företräda förbundet och stödja medlemmar i förhandlingar och medlemsärenden, samt att hålla utbildningar och stödja arbetet i våra distrikt. Rollen är självständig, men tillsammans med dina arbetskamrater utvecklar ni arbetet fortlöpande och stöttar varandra. Resor ingår i tjänsten. Det finns möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

Din bakgrund

Du har akademisk utbildning adekvat för området och en yrkesmässig bakgrund som ombudsman i ett antal år. Du är van att vara aktiv i rådgivning, utbildning och förhandlingsarbete i arbetslivsfrågor för medlemmar och förtroendevalda.

Som person har du har lätt att ta initiativ, gillar problemlösning och tycker om att arbeta i grupp. Du är utåtriktad och ger service genom ett coachande förhållningssätt. Din kommunikation är tydlig, med en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du inger förtroende och skapar engagemang.

Information om tjänsten: Förbundsdirektör Helena Pepa, tel. 070-334 04 84, helena.pepa@fysioterapeuterna.se

Facklig kontaktperson för Saco: Therese Barrington tel 070 – 928 61 06 therese.barrington@fysioterapeuterna.se

Ansökan: Görs via e-post till helena.pepa@fysioterapeuterna.se  och ska vara oss tillhanda senast den 21 januari 2022. Vi hanterar ansökningarna fortlöpande, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Övrigt: Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.