Vi söker vikarierande förbundsjurist – Fysioterapeuterna

Vi söker vikarierande förbundsjurist

Vår chefsjurist har fått ett utredningsuppdrag på Regeringskansliet och vi behöver därför ersätta henne under denna period. Vikariatet är omgående till och med den 31 maj 2023.

Vi arbetar för att stärka våra medlemmar i både professionsfrågor och villkorsfrågor, såsom lön, kompetensutveckling, ett hälsosamt arbetsliv och jämställdhet. I vårt påverkansarbete vill vi visa att fysioterapeutiska insatser har positiva hälsoeffekter av stor betydelse för såväl enskilda personer som för samhällsekonomin.

Vår chefsjurist har fått ett utredningsuppdrag på Regeringskansliet och vi behöver därför ersätta henne under denna period. Vikariatet är omgående till och med den 31 maj 2023. På kansliet är vi 16 personer som arbetar inom olika kompetensområden och du är varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som förbundsjurist arbetar du i huvudsak med kvalificerad arbetsrättslig rådgivning, du arbetar främst med ombudsmännen men kan även ha kontakt med förtroendevalda och medlemmar. Du förväntas vara expert inom ditt område och ansvarar för omvärldsbevakning inom kompetensområdet.

Du ansvarar för intern kompetensutveckling och information till förtroendevalda. Du kommer även att företräda förbundet vid utredningar och remissvar. Du kan också vara delaktig i externa forum och nätverk. Resor kan ingå i tjänsten och det finns möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

Din bakgrund

Du har juristexamen och minst tre års erfarenhet från arbetsgivar- eller arbetstagarsidan, annan intresseorganisation eller myndighet. Du har mycket god kunskap inom arbetsrätt och meriterande är kompetens inom ex EU-rätt, förvaltningsrätt eller hälso- och sjukvårdsjuridik.

Den här rollen förutsätter att du har förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt, du gillar problemlösning och tycker om att arbeta i grupp. Din kommunikation är tydlig, med ett coachande förhållningssätt och med en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du inger förtroende och skapar engagemang.

Information om tjänsten:

Förbundsdirektör Helena Pepa, tel. 070-334 04 84, helena.pepa@fysioterapeuterna.se

Förhandlingschef Åsa Forsberg, tel. 070-928 61 16, asa.forsberg@fysioterapeuterna.se

Facklig kontaktperson för Saco: Therese Barrington tel 070 – 928 61 06 therese.barrington@fysioterapeuterna.se

Ansökan:  

Görs via e-post till helena.pepa@fysioterapeuterna.se  och ska vara oss tillhanda senast den 28 juni 2022. Vi hanterar ansökningarna fortlöpande, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet – för det gör oss bättre!