Sommarbrev 2022 – Fysioterapeuterna

2022-06-28 10:48

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Sommarbrev 2022

Sommarbrev till medlemmarna i sektionen för arbetshälsa och ergonomi 2022

Kära kollegor!

Så har ännu en termin gått och just nu befinner vi oss i den tid då Sverige kanske är som allra vackrast? De ljusa kvällarna, den överväldigande grönskan och blomningen gör sig påmind varje dag.

I sektionen arbetshälsa och ergonomi så har vi sedan årsmötet i mars en delvis ny styrelse som består av: Anna Bladini (vice ordförande), Malin Henningsson (sekreterare), Mia Hermansson (ledamot), Ulrika Lind Ericsson (sektionsrådet), Anna Nilsson (kassör), Kjerstin Stigmar (ordförande) och Anna Ström (ledamot). Vi har representation från norr till söder.

Specialistordningen

En viktig uppgift för oss är att sprida kunskap om den nya specialistordningen och vi har tagit kontakt med branschorganisationen Sveriges företagshälsor för att se hur vi i samarbete med dem kan sprida informationen. Det är viktigt att våra arbetsgivare inom företagshälsan förstår värdet av en hög kompetens och strävar efter att anställa specialister inom området. Det innebär också att de behöver vara villiga att stötta de medarbetare som vill påbörja en specialistutbildning. En verkligen utmaning är att hitta handledare inom området. Har ni några tankar eller idéer kring hur vi kan jobba vidare med den här frågan, så är ni varmt välkomna att kontakta oss på ergonomi@fysioterapeuterna.se. Alla idéer emottagets tacksamt!

Ergolunchen

Vi fortsätter också med våra Ergoluncher. Nu senast den 21 juni, då vi pratade participatorisk ergonomi. Ergolunchen gästades då av Kerstin Tegbrant, MSc, ergonom på Scania AB samt Siw Eriksson, doktorand Chalmers tekniska högskola. Den 20 september ska vi få en internationell utblick om EU OSHAs arbete med kampanjen ”Ligthen the load”. Håll utkick på hemsidan samt i facebookgruppen. Har du förslag på ämnen och/eller talare så hör av dig till ergonomi@fysioterapeuterna.se.  

Internationella gruppen

Det är verkligen givande och roligt att ha kontakt med kollegor från olika delar av världen. Styrelsen i IFPTOHE består nu av representanter från Australien, Grekland, Nederländerna, Storbritannien, Sverige och Sydafrika. Det har framkommit att det finns intresse från olika medlemsländer att göra studiebesök i företagshälsan i andra länder, däribland i Sverige. Är du och din enhet intresserad av att ta emot kollegor för ett studiebesök? Hör i så fall av dig på ergonomi@fysioterapeuterna.se. Passa också på att besöka IFPTOHEs hemsida.

Internationellt har vi också börjat att diskutera tanken kring en internationell standard för fysioterapeuter inom arbetshälsa och ergonomi. Om någon är intresserad av att engagera sig i detta, så är ni varmt välkomna att höra av er.

Avslutningsvis vill vi önska er alla en riktigt fin och avkopplande sommar. Vi möts igen till hösten med nya tag, där vi tillsammans arbetar för en god arbetshälsa och ett hållbart arbetsliv.

 

Styrelsen genom Kjerstin Stigmar, ordförande

 

 

Senaste nyheterna

Sommarbrev 2022

2022-06-28 10:48

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Sommarbrev till medlemmarna i sektionen för arbetshälsa och ergonomi 2022

IFPTOHE June 2022 Newsletter

2022-06-13 09:32

Nu finns ett nytt nyhetsbrev att läsa.

IFPTOHE March 2022 Newsletter

2022-04-05 14:08

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Nu finns nytt nyhetsbrev att läsa

Inbjudan webinarium

2022-01-23 19:47

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Den internationella subgruppen IFPTOHE inom World Physiotherapy bjuder in till ett webinarium 22/2

Julhälsning från styrelsen

2021-12-13 12:00

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Traditionsenligt bjuder styrelsen på en julhälsning.