Sommarbrev – Fysioterapeuterna

2021-06-25 06:42

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Sommarbrev

Sommarbrev från sektionen arbetshälsa och ergonomi

Så har ännu en termin gått och vi närmar oss semestertider. Sommaren har på många håll redan visat sig från sin bästa sida och det gläds vi åt.

I styrelsen har vi fortsatt att jobba uteslutande digitalt. Det fungerar i huvudsak bra, men visst längtar vi efter att ses på riktigt och kunna vara kreativa tillsammans. Inte minst vill vi ju träffa styrelseledamöter som valts in vid de två senaste årsmötena och som vi bara mött på zoom. I dag består styrelsen av: Anna Nilsson, Anna Bladini, Henrik Strömberg, Mia Hermansson, Malin Henningsson, Ulrika Lind Nilsson och Kjerstin Stigmar.

Under vårterminen 2021 så har vi arrangerat Ergoluncher. Det är en enkel och tillgänglig form av kollegialt samtal och kompetensutveckling. Det digitala när det är som bäst. Vi fortsätter med att erbjuda Ergoluncher även i höst den 28 september och 30 november kl. 11.30-12.30. Vid vår första Ergolunch så medverkar Wim Grooten från Karolinska Institutet. Han ska prata om att stå eller sitta och arbeta, vilket är bäst? Håll utkik efter inbjudan i vår Facebookgrupp eller på sektionens hemsida.

I höst kommer vi även att ha en utbildningsdag under Fysioterapi 2021. Peter Palm och Kristina Eliasson kommer då att tala om handintensivt arbete. Detta är verkligen högaktuellt och det finns många frågor kring detta.

International Federation of Physical Therapist in Occupational Health and Ergonomics (IFPTOHE) inom World Physiotherapy, har haft sitt första General Meeting, efter att subgruppen bildades i Geneve 2019. Kjerstin Stigmar omvaldes för en period av två år som styrelseledamot. I styrelsen finns representation från Australien, England, Grekland, Nederländerna, Sydafrika och Sverige. Vi har också startat med webinars.  Det första är/var redan den 29 juni i år. Fler kommer under hösten. Har du lust att engagera dig internationellt på något sätt så hör av dig till Kjerstin Stigmar. Kika gärna in på hemsidan https://ifptohe.wixsite.com/ifptohe.

Styrelsen har under våren haft många saker på agendan. Det har bland annat rört nationell kunskapsstyrning, riktlinjer för synergonomi, god och nära vård samt naturligtvis Covid-19. Vi arbetar aktivt som remissinstans. Vi vet att det finns så mycket kompetens ute bland medlemmarna i sektionen och hoppas därför att ni känner er manade att dela med er. Kanske en presentation på en Ergolunch? Att vara aktiv i sektionen behöver ju inte innebära att man sitter i styrelsen, utan det finns många sätt att engagera sig.

Avslutningsvis vill vi önska alla en riktigt skön sommar.

Väl mött i höst igen!

Styrelsen arbetshälsa och ergonomi

Senaste nyheterna

Julhälsning från styrelsen

2021-12-13 12:00

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Traditionsenligt bjuder styrelsen på en julhälsning.

IFPTOHE Webinar

2021-12-09 10:17

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

IFPTOHE (International Federation of Physical Therapists working in Occupational Health and...

Ergolunchen- en lunchdate med dina kollegor Den 6 december kl.11.30-12.30

2021-11-25 05:55

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Den 6 december kl.11.30-12.30  erbjuder vi ett webinarium med ämnet: Stillasittande.

Nyhetsbrev IFPTOHE

2021-10-28 16:41

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Hej alla medlemmar i sektionen arbetshälsa och ergonomi,som medlemmar i förbundet och sektionen s...

Ergolunchen- en lunchdate med dina kollegor Den 28 september kl.11.30-12.30

2021-08-30 12:21

Sektionen för Arbetshälsa och ergonomi

Den 28 september kl.11.30-12.30 så erbjuder vi en föreläsning med Wim Grooten på temat:Är att stå...