Utbildning i MDT – Fysioterapeuterna

Utbildning i MDT

Vill du vidareutbilda dig eller vässa dina kunskaper inom Mekanisk Diagnostik och Terapi/McKenzie? För att du hela tiden ska få den senaste informationen om aktuella kurser väljer vi att länka till hemsidan för Svenska McKenzieinstitutet, som administrerar kurserna.

För aktuell lista på kurser i MDT klicka på den här länken.

Grundutbildningen i Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT), erbjuds globalt och består av fyra kurser, som genomförs i delarna A till D. A- och B-kurserna är grundkurser inriktade på ländryggen, respektive hals- och bröstryggen. C-kursen är både en fortsättningskurs med inriktning problemlösning ländrygg och en grundkurs i nedre extremiteter. D-nivån är också en fortsättningskurs med inriktning problemlösning hals- och bröstrygg, samt grundkurs i övre extremiteter.

Gemensamt för samtliga kurser i grundutbildningen är att vi blandar teori med praktiska moment där du som deltagare får träna olika tekniker. En unik del i våra utbildningar är att vi alltid har med verkliga patienter som läraren undersöker inför gruppen av kursdeltagare. Det är en viktig och bärande del inom MDT att jobba med kliniskt resonemang, problemlösning och kommunikation i alla patientkontakter och patientdemonstrationerna är en del i detta.

När du slutfört grundutbildningen (A-D- kurs) kan du genomföra en teoretisk och praktisk examination som ger dig en formell examen i MDT, sk Credential.

För mer information om utbildning i MDT, klicka här.