Välkommen till Fysioterapi 2019

23 oktober 2019 – 25 oktober 2019

Plats: Stockholm Waterfront

Sektionen för Mental hälsa

I slutet av oktober är det dags igen för Fysioterapeuternas stora kongress på Stockholm Waterfront där sektionen för Mental Hälsa kommer att vara delaktig på olika sätt.

Välkommen att hälsa på oss i vår monter! Här kan du ställa frågor till oss i styrelsen både vad det gäller styrelsearbetet och kring fysioterapeutiska insatser inom Mental Hälsa. Du kan få ta del av informationsmaterial eller bläddra i böcker om vårt arbetsfält som ju är mer aktuellt än någonsin! 

onsdagen 23/10 anordnar sektionen i samarbete med förbundet centralt en politisk paneldebatt kring hur vi fysioterapeuter inom Mental Hälsa ska kunna bli en mer självklar del i framtidens vård av patienter med psykisk ohälsa.I panelen kommer bland annat sitta Anna Starbrink (Stockholms Läns Landsting), Anna Nergårdh (regeringens utredare för "God och Nära Vård"), Gabriele Biguet (ställföreträdande för lärosäten, KI) och Anna Sannum Karlsson (sakkunnig fysioterapeut inom Mental Hälsa, IBK). Delta gärna, så det syns hur många vi är!

Seminarier och workshops: Du har möjlighet att höra Mona Gradin Wolvén föreläsa om Mindfulness ur ett fysioterapeutiskt perspektiv eller delta i en Tai Chi workshop med Amanda Lundvik Gyllensten och Kent Skoglund.

Höstmöte: Under torsdagskvällen bjuder vi in till mingel och nätverkande - även du som inte deltar i Fysioterapi 2019 är välkommen att anmäla dig och komma förbi på Stockholm Waterfront. Vi kommer under kvällen följa upp den politiska debatten från dagen innan och fortsätta diskutera vår roll som fysioterapeuter inom Mental Hälsa i framtidens sjukvård. Välkommen!

Utbildningsdag:

På fredagen arrangeras som alltid olika utbildningsheldagar och sektionen erbjuder en utbildningsdag med tema "Den traumatiserade patienten i fysioterapeutisk behandling – Vilka möjligheter och fallgropar finns?" med traumaterapeuten Anna Gerge samt flera fysioterapeuter som föreläser om sina erfarenheter av att arbeta med traumatiserade patienter.