Information inför Års- och Höstmöten – Fysioterapeuterna

2021-01-04 15:18

Information inför Års- och Höstmöten

Här publiceras all viktig information inför Års- och Höstmöten

Save the date - lördag 26/2 2022 kl 9-16

 

Välkommen till  Årsmöte 2022 och kostnadsfri utbildningsdag med Merete Holm Brantbjerg:
 

"Att möta och förstå hypotillstånd - med fokus på hyporespons i muskler och bindväv och hypoarousal i det autonoma nervsystemet"

 

Kursdagens innehåll:
Hur differentierar vi grader av hypotillstånd - naturlig trötthet, hyporespons i musklerna och hypoarousal/kollaps i autonoma NS och vad gör vi när dessa tillstånd visar sig i den terapeutiska processen?
Hypotillstånd utgör en annan utmaning för både klienter och terapeuter än spänning och hög mobilisering. Risker i förhållande till hypotillstånden är att vi dras in i dem eller polariseras till dem genom t.ex. att kämpa för att få klienten eller oss själva bort från tillståndet. Ingen av dessa strategier leder till integration av de upplevelsekvaliteter, kroppsförnimmelser etc. som finns i lågenergitillstånden.

Kursdagen fokuserar på kroppsliga och relationella metoder som stödjer möjligheten
att kunna acceptera och utforska lågenergitillstånd som de är – och därmed
utlösa en naturlig reglering.
Kursdagen kommer att innehålla teoretiska presentationer, praktiska övningar och möjlighet till diskussion.

Presentation av kursledaren:
Merete Holm Brantbjerg är kroppspsykoterapeut, och har en bakgrund som psykomotorisk terapeut/ avspänningspedagog. Merete har lång erfarenhet som terapeut, lärare och handledare i hemlandet Danmark, Sverige och internationellt. Hon är en av medgrundarna till Bodynamic Analys, en kroppsinriktad psykoterapiform. Utifrån den erfarenheten har Merete vidareutvecklat sin metodik i konceptet "Relationell traumaterapi" en psykomotorisk och systemorienterad terapimetod som integrerar neurovetenskap, anknytningsteori och psykotraumatologi.

Om dagen:
Årsmötet och utbildningsdagen kommer att hållas på Ersta Konferens i Stockholm mellan kl 9-16. Det kommer vara begränsat med platser därför gäller "först till kvarn". Dagen kommer dock även livestreamas, så alla medlemmar har möjlighet att delta hemifrån under dagen - dock är utbildningen INTE tillgänglig i efterhand. 

Möjlighet att anmäla sig kommer finnas här på hemsidan från början på januari.