Helena Pepa utsedd till ny förbundsdirektör – Fysioterapeuterna

2016-01-25 15:38

Helena Pepa utsedd till ny förbundsdirektör

Fysioterapeuternas förbundsstyrelse har idag fattat beslut om att förordna Helena Pepa till ny förbundsdirektör. Helena tillträder tjänsten den första augusti då hon ersätter Mats Einerfors som avgår med pension.

Stor erfarenhet av ledarskap

- Jag och förbundsstyrelsen är mycket glada över att få förordna Helena Pepa till ny förbundsdirektör, säger förbundsordförande Stefan Jutterdal. Helena har stor erfarenhet av ledarskap och är en lyssnande och drivande chef och ledare. Fysioterapeuterna är alltmer efterfrågade inom den nationella hälso- och sjukvårdspolitiken och vi har aldrig haft fler medlemmar än idag. Helena kommer att bidra till att Fysioterapeuterna fortsätter vara ett förbund inriktat på förnyelse och kontinuerlig utveckling.

Förbundsdirektören har ansvar för att under förbundsstyrelsen leda och utveckla förbundet och har ledningsansvar för förbundskansliet.

Verksamhetschef vid Universitetssjukhuset Örebro

Helena Pepa är fysioterapeut med en magisterexamen från Karolinska Institutet och en specialistexamen i neurologisk rehabilitering. Helena har också genomgått flera chefsutbildningar. Helena är sedan 2009 verksamhetschef för Fysioterapiavdelningen vid Universitetssjukhuset Örebro. Under åren som chef har Helena arbetat hårt för att fysioterapeuter ska få en större del av ansvaret inom hälso- och sjukvården.

Vice ordförande sedan 2009

Helena har ett stort kontaktnät nationellt och internationellt såväl inom som utom professionen och har lång erfarenhet av Fysioterapeuterna. Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen sedan 2006 och vice ordförande för förbundet sedan 2009. Hon har även erfarenhet av distriktsarbete i förbundet.

- Förbundet har kommit långt i ambitionen att bli en tydlig lagspelare i svensk hälso- och sjukvård. Det känner jag mig stolt och glad för, säger Helena Pepa. Vi kan dock komma ännu längre i att sammankoppla och utveckla våra tre delar profession, position och lön. Jag ser mycket fram emot att få fortsätta att bidra i det arbetet genom att förena mina kunskaper med de som finns hos kansliets anställda och hos förbundsstyrelsen.

Kommentarer

Maudh Arndorw  •  2016-02-03  •  22:14

Jätteroligt att läsa. Gratulerar både Helena och förbundets medlemmar. Bästa förutsättningar för ett fortsatt driv för kårens anseende och intressen.
Maudh Arndorw

Medlem? Logga in för att kommentera.

Senaste nyheterna

Kvalitetspriset 2024: Meja Kvinnohälsa möter behoven hos kvinnor i alla åldrar

2024-02-20 14:00

Kvalitetspriset

Meja Kvinnohälsa tilldelas Fysioterapeuternas kvalitetspris 2024. Sedan starten 2022 har Meja...

Ansök om dispens senast 1 juni

2024-02-19 09:28

Fysioterapeuterna, Specialistordning

Nu finns ett extra ansökningstillfälle för dispensansökningar för specialistkompetens, med sista...

Skriv en motion till kongressen

2024-02-19 09:25

Fysioterapeuterna, Kongress 2024

Alla medlemmar kan skriva motioner till kongressen. En motion är ett förslag till beslut....

Hur har du det på jobbet? - svara på vår enkät

2024-02-05 10:21

Fysioterapeuterna, Medlem

Idag den 5 februari får du som är medlem en enkät från Fysioterapeuterna. Enkäten handlar om...

Cecilia Winberg en av experterna i utredningen om behörighet och yrkesreglering inom hälso- och sjukvård och tandvård

2024-01-22 15:59

Specialistordning

Sjukvårdsministern har förordnat sju experter till utredningen om behörighet och yrkesreglering...