Uppdaterad 2020-03-12 16:04 Publicerad 2020-03-12 11:20

Företagare, Medlem, Covid-19

Fysioterapeuterna ställer in fysiska möten och sammankomster tills vidare

Fysioterapeuternas förbundsstyrelse har idag tagit ett beslut som innebär att starkt rekommendera att samtliga fysiska sammankomster och möten där förbundet är arrangör ställs in. Beslutet gäller omgående och tills vidare.

Rekommendationen gäller alla fysiska medlemssammankomster inom Fysioterapeuterna, inklusive alla möten och utbildningar där förbundets sektioner och distrikt är arrangör. Anledningen är att i möjligaste mån hindra samhällssmitta av viruset Covid-19.

Fysioterapeuterna grundar sitt beslut på Folkhälsomyndighetens rekommendation och regeringens beslut att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer.

-Förbundet följer de rekommendationer som ges. Att ställa in alla fysiska möten, även med färre deltagare än 500, är det enda rätta beslutet, säger Stefan Jutterdal, ordförande i Fysioterapeuterna.

Telefon- eller videomöten rekommenderas istället

Så långt det är möjligt är rekommendationen att istället hålla möten genom andra lösningar, såsom via telefon eller videomöten.

-Vi behöver alla göra åtgärder för att hindra att smitta sprids till utsatta grupper i samhället. De flesta av våra medlemmar arbetar i någon form med människor som tillhör riskgrupper. Hälso- och sjukvårdens personal behövs nu mest i sina kliniska roller och då får våra aktiviteter prioriteras ned.

Frågor till respektive distrikt eller sektion

För medlemmar som är anmälda till arrangemang som ställs in där Fysioterapeuterna är arrangör hänvisas frågor i första hand till det distrikt eller den sektion inom förbundet som är primär arrangör. 

Gällande de möten som förbundets olika råd har inbokade under våren hänvisas till förbundets kansli, som också skickar ut information gällande respektive planerat rådsmöte.

-Alla fysioterapeuter och medlemmar gör ett fantastiskt och värdefullt arbete i denna tuffa tid i hälso- och sjukvården. Som ordförande är jag tacksam och stolt över alla medlemmars arbete, avslutar Stefan Jutterdal.

Företagande medlemmar förlorar arbetsinkomster

För företagande medlemmar ser förbundet att situationen medför förlorade arbetsinkomster. Det är en fråga som förbundet arbetar med och påverkar för att ekonomiska kompensationer från staten ska bli möjligt.

Senaste nyheterna

Nominera: Vem ska bli Årets fysioterapeut?

2020-03-30 10:21

Årets fysioterapeut

Du kan nominera den person som du tycker ska få utmärkelsen Årets fysioterapeut 2020. Nominera...

Fysioterapeuterna deltar inte i Almedalen

2020-03-26 13:37

Påverkansarbete, Almedalen, Covid-19

Förbundsstyrelsens arbetsutskott har beslutat att Fysioterapeuterna ställer in alla planerade...

"Tillsammans är enda vägen framåt"

2020-03-19 17:24

Företagare, Påverkansarbete, Medlem, Covid-19

Vi jobbar ihärdigt för dig som medlem, skriver ordförande Stefan Jutterdal med anledning av...

Fysioterapeuterna ställer in fysiska möten och sammankomster tills vidare

2020-03-12 11:20

Företagare, Medlem, Covid-19

Fysioterapeuternas förbundsstyrelse har idag tagit ett beslut som innebär att starkt rekommendera...

Debatt: Ge nyblivna mammor hjälp mot inkontinens

2020-03-08 07:05

Tusentals kvinnor drabbas varje år av inkontinens efter förlossning utan att få hjälp. Satsa på...