Malin Nygren-Bonnier är Årets fysioterapeut 2021 – Fysioterapeuterna

Uppdaterad 2021-09-16 08:46 Publicerad 2021-09-08 13:45

Årets fysioterapeut, Påverkansarbete, Covid-19

Malin Nygren-Bonnier är Årets fysioterapeut 2021

Docent och lektor Malin Nygren-Bonnier vid Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset utsågs idag till Årets fysioterapeut. Hon får utmärkelsen för sitt breda arbete med rehabilitering efter Covid-19.

Utmärkelsen delas ut årligen i samband med firandet av Internationella Fysioterapins Dag den 8 september. Priset består, förutom äran, av ett diplom, blommor och en prissumma på 25 000 kronor.

-Det är verkligen en stor ära och jag är så glad, stolt och tacksam. Detta är inget jobb jag gjort ensam utan i team tillsammans med kollegor både inom professionen och tvärprofessionellt, säger Malin Nygren-Bonnier.

Startade forskning tidigt

Malin var tidig med att starta forskning inom området rehabilitering vid Covid-19 och har med sitt drivande arbete inom forskning, klinik och utbildning tydliggjort vilken viktig roll fysioterapeuter har i detta arbete. 

-Vi som profession har otroligt mycket att bidra med i denna pandemi och för denna patientgrupp. Vi har visat att vi har varit så viktiga i hela vårdkedjan från det akuta skedet till nu rehabiliteringen efteråt, vilket, jag tror och hoppas får betydelse för patienter med Covid-19 och för de som drabbats av kvarstående symtom, postcovid, avslutar Malin Nygren-Bonnier.

Motiveringen 

"Malin Nygren-Bonnier får utmärkelsen Årets Fysioterapeut för sitt breda arbete med rehabilitering efter Covid-19 under det senaste året. Malin bedriver forskning inom området och sprider kunskap såväl externt som internt, nationellt som internationellt. 

Malin har också tidigt varit engagerad i debatten om utmaningarna med rehabilitering efter Covid-19. Malin har drivit professionen och professionens kunskap framåt och tydligt visat på teamets betydelse vid rehabilitering efter Covid-19. Hon har under året varit synlig i media gällande rehabilitering efter Covid-19 och där betonat fysioterapeutens självklara roll vid rehabilitering.  

Malin var tidig med att starta forskning inom området rehabilitering vid Covid-19 och har med sitt drivande arbete inom forskning, klinik och utbildning tydliggjort vilken viktig roll fysioterapeuter har i detta arbete. Vidare har Malin genom sitt engagemang lyft vikten av att många olika professioner och kompetenser behövs för en god Covid-19 vård."

Senaste nyheterna

Malin Nygren-Bonnier är Årets fysioterapeut 2021

2021-09-08 13:45

Årets fysioterapeut, Påverkansarbete, Covid-19

Docent och lektor Malin Nygren-Bonnier vid Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukh...

Ordförandens hälsning på Internationella Fysioterapins Dag

2021-09-08 05:01

Idag, den 8 september, firas Internationella Fysioterapins Dag över hela världen. Se ordförande...

Ordförandens blogg: Ett uppdrag, ett kansli och en reduktion

2021-09-06 10:02

Påverkansarbete

Senaste veckan har det presenterats flera förslag som kommer att påverka förutsättningar för...

Tre webbinarier med fokus på din karriär

2021-08-30 10:41

Fysioterapeuterna, Utbildning, Medlemsförmån, Fysioterapeuternas webbinarium

För dig som är medlem finns tre inspirationsseminarier via webben att ta del av med fokus på din...

I ordförandens blogg: Dags för uppstart och nystart!

2021-08-27 10:02

Påverkansarbete

Grundutbildningen behöver förlängas och det behövs fler fysioterapeuter med specialistkompetens....