Ny kampanj: Vad heter din fysioterapeut? – Fysioterapeuterna

2021-01-18 08:56

Påverkansarbete

Ny kampanj: Vad heter din fysioterapeut?

Idag, den 18 januari, lanseras förbundets nya kampanj "Vad heter din fysioterapeut?" som består av flera filmer och en kampanjwebbsida som visar på hur viktiga fysioterapeuter är i många människors liv.

Under våren kommer tre olika kortfilmer på en minut att spridas i sociala medier som visar på hur fysioterapeuter hjälper människor att få tillbaka sin rörelseförmåga efter exempelvis en skada.

Se film på kampanjens webbsida

I anslutning till filmerna hänvisas till kampanjens webbsidan www.vadheterdinfysioterapeut.se där det finns en längre film att se, där flera patienter och fysioterapeuter lyfts fram och där samtliga fysioterapeuter är medlemmar. På kampanjwebbsidan finns även text, information och länkar om vad fysioterapeuter gör och kan göra oavsett var i livet man befinner sig och även inom veterinärmedicin.

Öka kännedomen om professionen

Syftet med kampanjen är att öka kännedomen hos allmänhet, men politiker och andra beslutsfattare i synnerhet, om vad fysioterapeuter är för profession och kan bidra med i hälso- och sjukvården. Tanken är bland annat att förtroendevalda ska kunna visa filmerna i samband med politikeruppvaktningar och vara ett komplement till det skriftliga material som finns om professionen som exempelvis faktabladen "Fysioterapi ger resultat", som alla medlemmar och förtroendevald kan beställa kostnadsfritt.

-Vi har känt ett behov av att komplettera alla trycksaker och skriftliga material med filmer och känslor där utgångspunkten är hur patienterna upplever att det får hjälp av sin fysioterapeut och att vi finns till för alla, i livets alla skeenden, säger Caroline Agrell, socialpolitisk strateg på Fysioterapeuternas kansli.

Attrahera nya medlemmar

I samband med filmerna togs även stillbilder fram där tanken är att använda bilderna i rekryteringssyfte för att attrahera både nya och erfarna fysioterapeuter att gå in som medlemmar i organisationen.

-Vi har, och har haft, en hög anslutningsgrad till förbundet, men det är idag inte lika självklart att som student eller nyexaminerad välja att gå med i ett professions- och fackförbund, vilket gör att det är viktigt för oss att visa att vi är ett relevant och attraktivt förbund för alla fysioterapeuter och sjukgymnaster, avslutar Caroline Agrell.

Senaste nyheterna

Nominera ledamöter till Utbildningspolitiskt råd

2021-03-01 08:31

På Fysioterapeuternas kongress i november förra året beslutades att ett Utbildningspolitiskt råd...

Fem prioriterade områden i årets verksamhetsplan

2021-02-23 15:21

Lön, Påverkansarbete, Agenda 2030

Förbundsstyrelsen har fattat beslut om årets verksamhetsplan, som innehåller fem prioriterade...

Kvalitetspriset 2021 tilldelas Skånes universitetssjukhus och Lunds universitet

2021-02-16 14:33

Kvalitetspriset

Fysioterapeuternas kvalitetspris 2021 tilldelas fysioterapiverksamheten vid Skånes universitetssj...

Två digitala föreläsningar om lärande

2021-02-15 12:39

Utbildning, Medlemsförmån

För dig som medlem genomförde vår centralorganisation Saco förra veckan två digitala föreläsninga...

Debatt: Strukturella löneskillnader bakom dålig löneutveckling

2021-02-11 07:01

Lön, Påverkansarbete, Debattartikel

Strukturella löneskillnader ligger bakom den dåliga löneutveckling för fysioterapeuter. Löneläget...