Om FYIM – Fysioterapeuterna

Om FYIM

Till dig som är fysioterapeut och tycker att fysisk aktivitet bör vara en besvärsfri och naturlig del av vardagen. Bli medlem i Sektionen för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin!


Vad är sektionen för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin?

Sektionen för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin inom Fysioterapeuterna vill främja att Idrottsmedicin fortsätter vara en stabil arbetsplattform för svenska fysioterapeuter. Sektionen är den naturliga kontakten i Idrottsmedicinska frågor kommande från olika delar av vårt samhälle, från Socialstyrelsen och andra instanser som hanterar positiva hälsoeffekter av regelbunden fysisk aktivitet.

Vi är många fysioterapeuter som arbetar med Idrottsmedicin, antingen i vårt dagliga kliniska arbete, via Fysisk Aktivitet på Recept eller på fritiden via engagemang i idrottsföreningar och skolor. Vi behövs och vi gör redan ett fantastiskt, uppskattat arbete och vi kan hjälpa varandra att se till att hela kåren blir ännu bättre.

Vad gör sektionen?

Vi vill med vårt sektionsarbete hjälpa till att utbilda, informera, organisera, marknadsföra, skapa nätverk, stimulera Idrottsmedicinsk utbildning och forskning samt inte minst kvalitetssäkra fysioterapeuter ur ett Idrottsmedicinskt perspektiv. Sektionen består av fem arbetsutskott som driver följande frågor;

  • Vidareutbildning, kurser, kongresser
  • Certifiering inom CSPT
  • Nätverk
  • Forskning, utveckling, internationellt samarbete
  • Ämnesbevakning, marknadsföring, samhällsbevakning

Välkomna

 

Facebook

Instagram
@
sektionen_fyim


Twitter 

@FYIMsve