Rörelseanalys för häst och hund – Fysioterapeuterna

Rörelseanalys för häst och hund

26 november 2022, 09:00 – 27 november 2022, 16:00

Plats: Mälaren Hästklinik AB. Hälgesta 1, 193 91 Sigtuna

Sektionen för Veterinärmedicin

Sektionen för Veterinärmedicin inbjuder till kursdagar med tema rörelseanalys för hund och häst

Rörelseanalys för hund Lördag 26 November kl. 9:00-16:00

Föreläsare  Annika Falkenberg: Leg. Sjukgymnast, Godkänd av SJV för arbete inom djurens hälso- och sjukvård, arbetar på Evidensia Djurklinik Kållered och driver Hundverksta’n Sport och Rehab. Annika har arbetat heltid med rehabilitering och friskvård av hund i mer än 20 år. Hon har skrivit fyra böcker på temat friskvård varav de senaste är ”Massageboken” och Rörelseboken”.

En strukturerad rörelseanalys bygger på de grundrörelser alla hundar har med sig från födseln. Du kan snabbt ringa in vilka delar i rörelsekedjan som avviker från det normala och därifrån gå vidare med utökad analys eller palpation. Kursen ger dig verktyg att bygga upp din analys steg för steg och utifrån den lägga upp, genomföra och utvärdera din rehab plan.

Kursinnehåll:

  • Hundens grundrörelser - hur ser det ut
  • Hur ser en normal belastningsprofil ut
  • Smärtprofiler
  • Verktyg för en strukturerad rörelseanalys
  • Sammanfattning och utvärdering av fynd
  • Övningar för att stärka hundens grundrörelser
  • Tid för diskussion och frågor
  • Dagen innehåller både teoretiska och praktiska delar

Föreläsare Annika Falkenberg

Rörelseanalys för häst - Söndag 27 November kl 9:00-16:00

Föreläsare Pernilla Stenfeldt: Leg. Sjukgymnast, Godkänd av SJV för arbete inom djurens hälso- och sjukvård, PG dipl. /MSc Veterinary Physiotherapy. Pernilla har arbetat inom veterinärmedicin på heltid sedan 2005. Hon är välutbildad och har stor erfarenhet inom fysioterapi för både hästar och ryttare. Arbetar nu mest i team tillsammans med veterinärer på olika hästkliniker (Saxtorps Hästklinik och Hallands Djursjukhus i Slöinge) och tar emot hästar hemma på gården i Ängelholm.  Pernilla jobbar även med sitsträning och ridteknik för att få häst och ryttare att arbeta korrekt för att undvika skador. 

Rörelseanalys för häst tas upp under en heldag med både teori och praktik. De teoretiska föreläsningarna handlar om hästens grundläggande rörelsemönster och biomekanik samt rörelseanalys som en del av undersökningen. Vi kommer även att gå igenom rörelsemönstrets betydelser för skador, hur vi kan förebygga skador genom ett förbättrat rörelsemönster, och se hästen i arbete. Även ämnet ryttarens påverkan kommer att beröras.

Föreläsare Pernilla Stenfeldt

Plats

Mälaren Hästklinik AB       Hälgesta 1, 193 91 Sigtun

Avgift

Kostnaden är 900 kronor per kursdag för medlemmar i sektionen. Icke-medlemmar betalar 1200 kronor per kursdag.

Vid medverkan på båda kursdagarna kan paketpris erhållas; 1400 kronor för medlemmar i sektionen. Paketpris för icke-medlemmar är 2000 kronor.

I priset ingår föreläsning, fika och lunch.

Anmälan

Skicka ett e-post meddelande till madeleine.engstig@evidensia.se med namn, arbetsplats, kontaktuppgifter, medlemsnummer och eventuell födoämnesallergi/kostpreferenser. I meddelandet anmäler du även om du vill vara med på en gemensam middag på lördag kväll (till självkostnadspris), om du kan erbjuda samåkningsmöjligheter eller behöver samåka, och även om du skulle ha möjlighet att ta med hund på hunddagen.

Betala samtidigt in kursavgiften via Swish 123-394 20 34 eller pg. 89 64 60-3

Sista anmälningsdag

2022-10-31

Resa och boende

Vi rekommenderar boende på Sigtunastiftelsen (www.sigtunastiftelsen.se). Vi kommer försöka samåka från Sigtunastiftelsen till Mälaren Hästklinik.

Frågor

För ytterligare upplysningar om kursdagarna kontakta Madeleine Engstig på telefon 0705-451845 eller via e-post madeleine.engstig@evidensia.se.

 

Sponsorer