Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem
Gränd i Visby.

Foto: Oleh Holodyshyn/Unsplash.

Möt oss i Almedalen

Publicerad: 2024-05-15 13:51

Fysioterapeuterna deltar vid årets politikervecka i Almedalen. I samarbete inom Saco hälso- och sjukvård arrangerar vi ett seminarium om statlig reglering av specialisttitlar inom vård och tandvård.

Tisdag: medlemsmingel

Bor du på Gotland, eller är du på plats under Almedalsveckan? Varmt välkommen på vårt medlemsmingel. Fysioterapeuterna bjuder på lättare förtäring.

Minglet äger rum 15.30 på tisdag den 25 juni, Vår Fru, S:t Hansgatan 24. 

Torsdag: seminarium om reglering av specialisttitlar

Regeringen tillsatte hösten 2023 en utredning för att se över behovet av reglerad specialistkompetens eller utbildning för fler yrkesgrupper. Utredningen ska också se över eventuella krav på kontinuerlig fortbildning. Nu har utredningen kommit ungefär halvvägs. Under seminariet samtalar vi om hur något så tekniskt som reglering av titlar och utbildning kan bidra till en tydligare, mer tillgänglig och jämlik vård för patienterna. Medverkar gör bland annat regeringens utredare Harriet Wallström.

Seminariet äger rum torsdag den 27 juni klockan 8.40 - 9.30,  Slottsterassen 6, i Läkarförbundets tält.

Frågor vi lyfter: lön, arbetsmiljö och kompetensutveckling

Några av de frågor vi fokuserar på i möten med politiker och beslutsfattare är fysioterapeuters löner och villkor, hur arbetsmiljön ser ut för fysioterapeuter och vad vi anser behöver göras. 

Dessutom lyfter vi bland annat kompetensutmaningen, hur vi kan se till att få fler specialister som motsvarar verksamheternas behov och hur vi ser att fysioterapeuter kan bidra i omställningen till nära vård. 

Deltagande

Från förbundsstyrelsen deltar förbundsordföranden Cecilia Winberg samt vice ordföranden Sara Barsjö. 

Från kansliet deltar Sanna Fransson, samhällspolitisk strateg samt Charlotte Chruzander, chef för profession och arbetsliv.

Påverkansarbete Demokrati Nyhet