Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Avsluta medlemskap

Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap och de förmåner som ingår. Om du slutar arbeta som fysioterapeut eller av annan anledning vill avsluta ditt medlemskap, så behöver det ske skriftligen via ett särskilt formulär eller blankett. Det räcker inte med att skicka ett mejl eller ringa till oss.

Har du feedback till oss om vad vi kan göra bättre så hoppas vi att du kontaktar oss. 

När du bestämmer dig för att avsluta medlemskapet är det viktigt att komma ihåg att alla medlemsförmåner och erbjudanden då slutar att gälla. Till exempel din inkomstförsäkring, övriga försäkringserbjudanden, din tillgång till lönestatistik via Saco-lönesök, prenumeration på tidningen Fysioterapi, med mera. Dessutom får du inte längre tillgång till de nätverk och den kunskap som din sektion erbjuder.

Du kommer inte längre att ha tillgång till den fackliga rådgivning och hjälp du får via förbundets förtroendevalda eller ombudsmän. Om du efter utträdet behöver förhandlingshjälp och vill återinträda som medlem har du rätt att erhålla förhandlingshjälp först efter fyra månaders medlemskap. Om du anlitar juridisk hjälp privat motsvarar timpriset ungefär en årsavgift till förbundet.

När du slutar arbeta

När du slutar arbeta kan du vara kvar som pensionärsmedlem om du så önskar. Som pensionärsmedlem betalar du endast 25 kr/månad.

Skriftlig utträdesansökan

Utträdesansökan görs via formuläret nedan (det räcker inte med ett mejl). Du behöver vara inloggad för att nå formuläret.

Formulär för utträdesansökan

Du kan även begära utträde via en blankett som du beställer från medlemsservice. Den ska skrivas under och skickas tillbaka till den adress som anges på blanketten.

Tel: 08-567 06 150

Uppsägningstid

Utträde beviljas från och med kalendermånaden efter den månad ansökan inkommit.

Är du medlem i a-kassan?

Om du också vill lämna a-kassan, tänk på att du då måste begära utträde ur Akademikernas a-kassa separat.