Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Medlemsförmåner

Som medlem i Fysioterapeuterna får du tillgång till många värdefulla förmåner.

Vi företräder dig

Vi företräder dig som medlem på lokal och nationell nivå i förhandlingar och andra sammanhang som påverkar dina arbetsvillkor och ditt arbetsliv. Det är kärnuppgiften för oss som fackförbund.

Råd och stöd

Vi finns här för dig – med råd, stöd och utveckling i din arbetsvardag, eller om det blir problem på arbetsplatsen eller i yrkeslivet.

Här på webben hittar du råd och stöd i många olika frågor som rör dina arbetsvillkor, din yrkesutövning och ditt företagande.

Vi ger dig också individuell rådgivning och stöd när du ska förhandla din lön och dina anställningsvillkor. Det är en av våra kärnkompetenser i förbundet.

När du är medlem hittar du alla kontaktvägar till oss genom att logga in på Min sida.

Professionsutveckling

Som professionsförbund utgör vi också en viktig yrkesgemenskap för dig som fysioterapeut. Vi erbjuder utbildningar, nätverk, professionsdagar och mycket mer, som är av nytta för dig i din yrkesutövning. I medlemsavgiften ingår även ett kostnadsfritt medlemskap i en av förbundets 16 sektioner som arbetar med professionsfrågor och arrangerar kurser och utbildningar.

Saco lönesök

Sveriges bästa lönestatistik för fysioterapeuter finns samlad i Saco-lönesök som du får tillgång till som medlem.

Inkomstförsäkring ingår

Som medlem i Fysioterapeuterna och Akademikernas a-kassa omfattas du automatiskt av vår inkomstförsäkring.  Inkomstförsäkringen ger dig extra ersättning vid ofrivillig arbetslöshet. 

Tre månader gratis liv- och olycksfall- och barnförsäkring

Dina tre första medlemsmånader ingår en förmånlig liv-, olycksfall- och barnförsäkring via Länsförsäkringar Sak AB. Du kan därefter välja att behålla försäkringen på egen bekostnad.

Specialistutbildning

Förbundet administrerar specialistutbildningen för dig som fysioterapeut. Som medlem betalar du betydligt mindre för att genomgå specialistutbildningen än om du inte är medlem.

Stipendier

Varje år har du möjlighet att söka olika stipendier som medlem.

Tidningen Fysioterapi

Du får vår mycket uppskattade tidning Fysioterapi hem i brevlådan sex gånger om året och du kan också läsa den som pdf. Du får även tidningens digitala nyhetsbrev.

Utbildningar, seminarier och kurser

Fysioterapeuterna anordnar kurser, seminarium och utbildningsdagar där du som medlem har rabatt eller deltar utan kostnad.

För dig som är företagare

Vi ger dig stöd och råd i ditt företagande. Vi erbjuder intressanta utbildningar och seminarier till kraftigt subventionerade priser. 

För dig som är chef eller ledare

Fysioterapeuterna erbjuder dig stöd i ditt ledarskap och din egen anställning. Du erbjuds ett kostnadsfritt möte om chefsrollen, medarbetarna eller din egen utveckling. Vi hjälper dig även granska ditt anställningsavtal.

För dig som är student

Som student kan du vara medlem hela studietiden för 200 kr. Du kan bli medlem från första dagen på din utbildning. Studentsektionen anordnar webbinarier och andra händelser under terminerna, särskilt för studenter. Du får också tillgång till alla övriga förmåner och erbjudanden som medlemskapet innebär.