Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem
Studerande till fysioterapeut i högskolemiljö.

Foto: Fysioterapeuterna/Vingaland.

Vårdförbundets blockad - det här gäller för dig

Publicerad: 2024-04-26 15:44

Vårdförbundets övertids-, mertids- och nyanställningsblockad har brutit ut. Här hittar du information om vad som gäller för dig som medlem i Fysioterapeuterna. 

På Vårdförbundets begäran förhåller sig Fysioterapeuterna neutrala i konflikten. Det innebär att du som medlem fortsatt ska utföra dina egna arbetsuppgifter, men inte ska utföra arbetsuppgifter som omfattas av konflikten och som normalt skulle utföras av en arbetskamrat som är medlem hos ett förbund som är i konflikt. 

Här hittar du frågor och svar om konflikten, vad som gäller för dig och hur du kontaktar oss om du har frågor.

Arbetsmiljön i vården behöver bli bättre 

Fysioterapeuterna stöder Vårdförbundets rätt att vidta konfliktåtgärder. Vi delar bilden av att arbetsmiljön i vården har stora utmaningar. Vi vet att våra medlemmar också har en tuff arbetsmiljö, med höga produktionskrav, högt tempo och etisk stress. 

I år nådde Fysioterapeuterna ett avtal med SKR och Sobona som förutom ett arbete för bättre löneprocesser och bättre möjligheter till kompetensutveckling också innebär satsningar på arbetsmiljö. Det är en viktig del i ett fortsatt arbete för bättre arbetsmiljö för våra medlemmar. 

Fysioterapeuterna kan ge dig råd och stöd i frågor som rör ditt arbetsliv.

Engagera dig för bättre villkor 

Vi arbetar tillsammans för att påverka för bättre villkor i yrkeslivet, på arbetsplatsen, regionalt och nationellt. Du är viktig och ditt engagemang gör skillnad. 

Är du inte ännu medlem? Läs om allt som ett medlemskap innebär, och bli medlem. Det här ingår.

Engagera dig på din arbetsplats. Prata med dina kollegor, och ditt fackliga ombud. Tillsammans kan ni lyfta frågor som är viktiga för er. Eller varför inte själv ta på dig rollen som ombud? Det finns också fler vägar för engagemang

Arbetsliv Arbetsmiljö Kollektivavtal Nyhet